Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Τα θέματα στο «τραπέζι»

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Τα θέματα στο «τραπέζι»

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί του διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Ειδικότερα, στο «τραπέζι» τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πιο πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενς Στόλτενμπεργκ αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας και η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα του Μπουσάν για την διοργάνωση της EXPO2030.