Μαρινάκης για Λιβύη: Πρόκειται για τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα – Διαψεύδω ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ

Μαρινάκης για Λιβύη: Πρόκειται για τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα – Διαψεύδω ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ

Η δήλωση του για τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λιβύη που κόστισε τη ζωή 5 Ελλήνων συνανθρώπων μας που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξηγώντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες επ’ αυτού. Διέψευσε ωστόσο ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τον αν συνεχίζει να στηρίζει η κυβέρνηση τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σε σχέση με την επιχειρησιακή διαχείριση αυτής της αποστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του», εξηγώντας ότι δεν κινείται η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων με δημοσιογραφικούς όρους, δεν υπήρχε η δυνατότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας, μόλις υπήρξε βγήκαν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Υπάρχει προσπάθεια από κάποιους να αναπαράξουν κάτι αναληθές. Δεν μπορώ να απαντήσω για επιμέρους λεπτομέρειες. Έχουμε συνεχή ενημέρωση και μένουμε σε αυτή» πρόσθεσε.

«Δεν εντοπίζονται πολιτικές ευθύνες»

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης διέψευσε κατηγορηματικά τις όποιες φήμες για πιθανή δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια λέγοντας:

« Είναι προφανές ότι  δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο (απομάκρυνσής) του, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό» και εξήγησε ότι έχουν διακινηθεί fake news σε σχέση με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα, παραπέμποντας στις απαντήσεις που έχουν δώσει με στοιχεία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ.

«Ούτε εντοπίζονται πολιτικές ευθύνες, ούτε υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις. Προφανώς δεν είναι υπεράνω κριτικής κανείς αλλά ας μην βάζουμε στην πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα οι ένοπλες δυνάμεις, δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε αντικείμενο για fake news».