Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς θα συναντηθούν στη Βουλή

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς θα συναντηθούν στη Βουλή

Αναμένεται δήλωση στήριξης στον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος

Τρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών κι ενόψει του δεύτερου γύρου της ερχόμενης Κυριακής, με υποψήφιους πλέον τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. Συνάντηση στη Βουλή θα έχουν σε λίγη ώρα στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς.

Θα είναι ζήτημα λεπτών η ανακοίνωση της στήριξης του Νίκου Παππά, ο οποίος ήρθε τρίτος στις εκλογές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έντονες μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, βάσει των οποίων ο Στέφανος Κασσελάκης κατήλθε πρώτος με ποσοστό 44,91%, όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα με καταμετρημένες όλες τις ψήφους, έναντι 36,18% της Έφη Αχτσιόγλου που ακολουθεί. Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέσπασε το 8,93% των ψήφων, ο Νίκος Παππάς το 8,68% και ο Στέφανος Τζουμάκας το 1,3%.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, συνεργάτες του εξ Αμερικής ερχόμενου κ. Κασσελάκη και της πρώην υπουργού κας Αχτσιόγλου ξεκίνησαν ν’ αναζητούν συμμαχίες ενόψει του δεύτερου γύρου της επόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Νίκος Παππάς απέφυγε τη βραδιά των εκλογών να απαντήσει με ποιον θα συνταχθεί, αναφέροντας απλώς ότι «η παράταξή μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία και πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη».