Μαρινάκης για κακοκαιρία Daniel: Κανένα έργο δεν θα μπορούσε να περιορίσει στο 100% τις συνέπειες του φαινομένου

Μαρινάκης για κακοκαιρία Daniel: Κανένα έργο δεν θα μπορούσε να περιορίσει στο 100% τις συνέπειες του φαινομένου

«Πάνω από 60 έργα στις πληγείσες περιοχές είναι σε φάση υλοποίησης» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στη χώρα, αν και αυτό δεν είναι ούτε άλλοθι, ούτε δικαιολογία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για έλλειψη έργων, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι «είχαν γίνει σημαντικά έργα τα οποία αποδεικνύονται, αλλά για κάτι που εμφανίζεται μία φορά στα 300 χρόνια, προφανώς δεν ήταν αρκετά». Τόνισε ότι «δεν έχει γίνει καμία απένταξη έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά τις πληγείσες περιοχές. Τα τέσσερα έργα που απεντάχθηκαν θα γίνουν από άλλη χρηματοδότηση».

Επίσης, εξήγησε ότι «η απένταξη έγινε, γιατί εάν ένα έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι και το 2026, τότε το Ταμείο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει και τα χρήματα πάνε χαμένα για τη χώρα μας».

Παράλληλα σημείωσε ότι «πάνω από 60 έργα στις πληγείσες περιοχές είναι σε φάση υλοποίησης και πάνω από 400 χλμ. έχουν καθαριστεί για να προλάβουμε φαινόμενα, ωστόσο κανένα έργο δεν θα μπορούσε να περιορίσει στο 100% τις συνέπειες αυτού του φαινομένου που είχαμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής προσώπων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όλοι κρίνονται καθημερινά από το έργο τους.

Όσον αφορά την καταγγελία που υπάρχει για το φράγμα στον ποταμό Καλέντζη, έκανε λόγο μία «χαρακτηριστική περίπτωση «μονταζιέρας». Πρόκειται για έναν αστήρικτο ισχυρισμό επισημαίνοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να σπάσει ένα φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσει ο Παλαμάς. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί συμφωνούν, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Παλαμά, ότι μία τέτοια ενέργεια δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στο να πλημμυρίσει ο Παλαμάς. Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που στερείται κάθε λογικής» υπογράμμισε.