Δημοσκόπηση Mega για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή δεδομένων δείχνει από εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν

Δημοσκόπηση Mega για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή δεδομένων δείχνει από εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν

Ποιος από τους υποψήφιους έχει το προβάδισμα και γιατί διαφαίνεται «μάχη» στον β' γύρο

Προβάδισμα Στέφανου Κασσελάκη για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. Και μπορεί στο γενικότερο κοινό η Έφη Αχτσιόγλου να συγκεντρώνει περισσότερες συμπάθειες, όμως σημασία από το συγκεκριμένο δείγμα έχουν εκείνοι που υποστήριξαν ότι θα πάνε ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτούς λοιπόν που θα θα ψηφίσουν προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 31%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 3% και ο Νίκος Παππάς με 3%.

Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και δεύτερος γύρος, η έρευνα κάνει και σχετική ερώτηση με συμμετοχή Αχτσιόγλου και Κασσελάκη. Και πάλι τα ποσοστά μετατοπίζονται όσο πηγαίνουμε προς το εσωκομματικό δυναμικό που θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτούς που σίγουρα/πιθανόν να συμμετάσχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία τότε έχουμε ένα οριακό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη με 45% έναντι της Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων.

Για την γενικότερα εικόνα των υποψηφίων σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου. Επίσης το 38% θεωρεί ότι ο Κασσελάκης ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου, ενώ το 40% πιστεύει ότι ο Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Αχτσιόγλου 29%). Αντιθέτως, οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά, με την εξαίρεση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.