Μαρινάκης για κακοκαιρία Daniel: Δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος

Μαρινάκης για κακοκαιρία Daniel: Δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος

Άμεσα τα μέτρα στήριξης

Άμεσα, ακόμη και ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο 24ωρο, αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης όλων των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel, γνωστοποίησε το πρωί της Κυριακής (10/9) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού να μην μείνει κανένας αβοήθητος ενώ όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας της ΕΡΤ είπε ότι εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της κυβέρνησης στους πολίτες που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν και δοκιμάζονται «σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία όπως λένε οι επιστήμονες. Αυτό που πέρασαν και συνεχίζουν και περνούν οι συμπολίτες μας δεν έχει προηγούμενο, άνθρωποι που για πολλές ώρες αγωνιούσαν και συνεχίζουν να αγωνιούν, δοκιμάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης σημείωσε ότι «όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος, άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για σπέκουλα και ανήθικη κριτική στις ένοπλες δυνάμεις όσον αφορά στις διασώσεις.

Οι εναέριες επιχειρήσεις ξεκίνησαν όταν δόθηκε σχετική άδεια υπογράμμισε ακόμα ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι οι κριτές του καναπέ θα ήταν οι πρώτοι που θα φώναζαν εάν κινδύνευε ένα αεροπλάνο. Συμπλήρωσε ότι είχε σταλεί προειδοποίηση στους κατοίκους, 2 μηνύματα την προηγούμενη μέρα, κι ότι είναι εντελώς διαφορετική η διαδικασία εκκένωσης στις πυρκαγιές από ότι στις πλημμύρες.