Αυτοψία Μητσοτάκη στις πλημμυρισμένες περιοχές – Έφτασε στο γήπεδο της Καρδίτσας

Αυτοψία Μητσοτάκη στις πλημμυρισμένες περιοχές – Έφτασε στο γήπεδο της Καρδίτσας

Ο πρωθυπουργός άρχισε να συνομιλεί με μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ

Στο γήπεδο της Καρδίτσας έφτασε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τις πλημμυρισμένες περιοχές, που ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη τα τελευταία 24ωρα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε πριν από περίπου 40 λεπτά στη Λάρισα και προχώρησε σε αυτοψία σε πλημμυρισμένες περιοχές και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Καρδίτσα.

Στο γήπεδο της Καρδίτσας άρχισε να συνομιλεί με μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ μόλις έφτασε.

 

Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα ο Βόλος, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και η Λάρισα ζουν μια καταστροφή χωρίς προηγούμενο με τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να προσεγγίσουν πολλά χωριά, με κατοίκους να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα μια πρωτοφανή κρίση η οποία ακολουθεί εκείνη των καταστροφικών πυρκαγιών του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Από χθες με εντολή του πρωθυπουργού στήθηκε ένα Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη από χθες το απόγευμα στην περιοχή συντονίζει τις διαδικασίες: απεγκλωβισμών, αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης, των μεταφορών και των υποδομών, των εφοδιασμών αποκλεισμένων περιοχών αλλά και την πρόσβαση στις δομές υγείας.