Νίκη Κεραμέως για κακοκαιρία Daniel: Προτεραιότητα να μην χαθούν ζωές – «Σωτήριο εργαλείο» το 112

Νίκη Κεραμέως για κακοκαιρία Daniel: Προτεραιότητα να μην χαθούν ζωές – «Σωτήριο εργαλείο» το 112

«Θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και θα δοθούν άμεσα οι πρώτες αποζημιώσεις κατά τα πρότυπα των πρόσφατων πυρκαγιών»

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των πολιτών επεσήμανε το πρωί της Πέμπτης (7/9) η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Απευθύνοντας έκκληση σε όλους να ακολουθούν τους κανόνες της Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι σε δύο 24ωρα έβρεξε τόσο όσο σε έναν χρόνο.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα και ειδικότερα σημείωσε πως: «Μέχρι χθες είχαν απεγκλωβιστεί περισσότεροι από 417 άνθρωποι που κινδύνευαν» ενώ χαρακτήρισε «σωτήριο εργαλείο» το 112 χάρη στο οποίο έχουν σωθεί χιλιάδες πολίτες από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

«Οι πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες τις πολιτικής προστασίας και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, το μήνυμα από το 112» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών και αναφορικά με τις ζημιές ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή τους και θα δοθούν άμεσα οι πρώτες αποζημιώσεις κατά τα πρότυπα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Σχετικά με την κατάρρευση των υποδομών από την κακοκαιρία, όπως νέων δρόμων, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα εξεταστεί άμεσα τι συνέβη «υπό το πρίσμα των καιρικών συνθηκών που ζούμε».