Τσακαλώτος: Δεν θα κάνουμε σκόντο στις ιδέες και τις αξίες μας γιατί θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι

Τσακαλώτος: Δεν θα κάνουμε σκόντο στις ιδέες και τις αξίες μας γιατί θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι

Μίλησε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

«Η συζήτηση για την προεδρία του κόμματος γίνεται σε δύσκολες, συνθήκες, με τις πυρκαγιές και άλλες καταστροφές, και βλέπουμε μία κυβέρνηση που η συναισθηματική νοημοσύνη έχει φτάσει κάτω από το μηδέν», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

"Γιατί όταν καίγεται ο Έβρος, όταν σκοτώνονται άνθρωποι, είναι έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης να μπεις ότι φταίνε η κλιματική αλλαγή και οι πρόσφυγες. Και όταν όπως κατατέθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά ένας άλλος συνάνθρωπος μας είναι έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης να πεις ότι θρηνούμε και τις δύο πλευρές.

Αυτή είναι μία καινούργια πραγματικότητα πού είναι η απάνθρωπη. Οι πολιτικοί πρέπει να μιλήσουμε και για την πολιτική και για τα προγράμματα και για τα σχέδια αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ποτέ το ανθρώπινο στοιχείο", επισήμανε.

Σχετικά με την προεκλογική του καμπάνια είπε ότι έχει τρεις λέξεις- Αξιοπιστία, ενότητα, αριστερά-και αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν αυτές για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το σχέδιο του για την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

"Εμείς πρέπει να πάμε στις επόμενες εκλογές με ένα σχέδιο για το πώς θα αλλάξουν οι ζωές των ανθρώπων, πώς θα είναι οι εργασιακές σχέσεις, πώς θα είναι το κοινωνικό κράτος, ο πολιτισμός, πώς θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, πώς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας", τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:" Πρέπει να πάμε στην κοινωνία με ένα σχέδιο και θα τους πούμε με ειλικρίνεια ότι αυτό είναι το σχέδιό μας. Μέσα σε αυτό το σχέδιο υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα σας βοηθήσουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Μπορεί να είναι και πράγματα που εσείς δεν τα θεωρείτε σωστά, αλλά αυτοί είμαστε. Είμαστε μία δύναμη που θα επιμένει να λέει αυτά που εννοεί και να εννοεί αυτά που λέει. Δεν θα κάνουμε σκόντο στις ιδέες μας και στις αξίες μας, γιατί θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι. Και αξιόπιστος είναι αυτός που πείθει τον κόσμο ότι λέει αυτά που πιστεύει ότι θα αλλάξουν τη ζωή τους και όχι αυτός που λέει πράγματα για να πάρει την ψήφο τους".

Είπε ακόμα ότι στόχος της προεκλογικής καμπάνιας του είναι να επιστρέψει η υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση των αριστερών.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 600 μετανάστες που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, τους 25 ανθρώπους που απανθρακώθηκαν στις πυρκαγιές και τον Αντώνη που σκοτώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Μυλόπουλος κ.α.

Νωρίτερα ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με εργαζόμενους στην ΕΡΤ3 οι οπολιοι τον ενημέρωσαν για τον αγώνα τους με αίτημα να επανέλθουν στο κανάλι οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων γενικού περιεχομένου.

Είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συνομιλία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνο Ζέρβα, σε χαλαρό κλίμα για την κοινή τους προτίμηση στον ΠΑΟΚ.