Επείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για τους Σπαρτιάτες μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Επείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για τους Σπαρτιάτες μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει κληθεί να καταθέσει

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες του Προέδρου του κόμματος  των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα σχετικά με βουλευτές καθοδηγούμενους από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ξεκίνησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις αναφορές του κ. Στίγκα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Μάλιστα , οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έχει κληθεί να περάσει το κατώφλι της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου ώστε να καταθέσει.

Ο κ. Στίγκας , ο οποίος έχει διαγράψει τρεις βουλευτές, έχει καταγγείλει από το βήμα της Βουλής μαφιόζικες πρακτικές λέγοντας: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και το λέω με το θάρρος της γνώμης μου ως Έλληνας Πολίτης. Χρησιμοποιούν μεθόδους που παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε που λένε σε κάποιους τι θα κάνουν πότε θα το κάνουν και πώς θα το κάνουν».

Μεταξύ άλλων ο κ. Στίγκας έχει αναφέρει πως «δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς» ενώ έχει καταγγείλει πως «πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη», ενώ έχει κάνει λόγο για «εκβιασμούς» και «μεθοδεύσεις» που σχετίζονται με την κρατική επιχορήγηση προς το κόμμα.