Μαρινάκης: Σύντομα οι ανακοινώσεις για νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Μαρινάκης: Σύντομα οι ανακοινώσεις για νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

«Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμούς»

Για τις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (28/8) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως τόνισε σύντομα έρχονται ανακοινώσεις για νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική και υπογράμμισε πως έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμούς.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Συνδέσεις» έκανε λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι που συγκρίνεται σε επίπεδο κινδύνου με προηγούμενα. «Κυρίαρχη προτεραιότητα ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής που φέτος κρίθηκε περισσότερο αναγκαία από ποτέ» δήλωσε.

«Ξεκινούν οι σχετικές αιτήσεις των πληγέντων στον Έβρο»

Όπως τόνισε, τα σχέδια εκκένωσης που τέθηκαν σε εφαρμογή αφορούσαν 20.000 άτομα στη Ρόδο, 15.000 άτομα στον Έβρο όπου ταυτόχρονα εκκενώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας αυτό της Αλεξανδρούπολης.

«Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150 κτίρια, σπίτια και επαγγελματικές στέγες και ήδη καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τις περιπτώσεις που αφορούν τις πυρκαγιές του Ιουλίου ενώ από σήμερα ξεκινούν οι σχετικές αιτήσεις των πληγέντων στον Έβρο» συμπλήρωσε και διευκρίνισε πως «τα χρήματα θα δοθούν σε λιγότερο από ένα μήνα».

Αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι όπου υπάρχουν θα αποδοθούν ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας τέρμα στα σχετικά σενάρια. «Έχουμε ένα πρωτοφανές πρόβλημα και δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή είπε για το ποιος φταίει», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θα γίνει απολογισμός και όλες οι αναλύσεις θα γίνουν πράξεις».

Είπε ακόμα ότι τη φετινή αντιπυρική περίοδο δόθηκαν περισσότερα χρήματα από ποτέ στους δήμους, ενώ προγραμματίζονται νέες προσλήψεις και αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμούς.