Αχτσιόγλου και Παππάς καταδικάζουν την επίθεση κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Αχτσιόγλου και Παππάς καταδικάζουν την επίθεση κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Τι αναφέρουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου και ο υποψήφιος Νίκος Παππάς.

«Η εκφοβιστική επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μικρής του κόρης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιου είδους επιθέσεις» επισημαίνει η Έφη όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Κώστα Βαξεβάνη και την οικογένειά του» συμπληρώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Παππάς: Να λάβει θέση ο κ. Μητσοτάκη που χαρακτήριζε δημοσιογράφους ως συμμορίες

«Καταδικαστέα η επίθεση στον Κ. Βαξεβάνη και την οικογένειά του. Να λάβει θέση ο κ. Μητσοτάκη που χαρακτήριζε δημοσιογράφους ως “συμμορίες”» τονίζει ο Νίκος Παππάς.

«Η χθεσινοβραδινή απρόκλητη επίθεση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και οι σοκαριστικές βιαιοπραγίες σε μέλη της οικογένειάς του -στην ανήλικη κόρη του, στη σύζυγό του και στη μητέρα της- είναι απολύτως καταδικαστέες.

Κάθε δημοκρατική δύναμη οφείλει να τις καταδικάσει. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με ευκολία χαρακτήριζε «συμμορίες» τους ανθρώπους της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Τα στοιχεία για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και η συνεχής κατρακύλα στους πίνακες των εκθέσεων των διεθνών οργανισμών, αποτυπώνουν ένα μέρος της τραγικής πραγματικότητας. Οι απειλές, οι επιθέσεις, τα συμβόλαια θανάτου, οι δολοφονίες συνθέτουν την πλήρη εικόνα όσων βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι του Τύπου.

Ευχόμαστε στη μητέρα της συζύγου του κ. Βαξεβάνη περαστικά» συμπληρώνει.