Νίκος Παππάς: Το ντιμπέιτ θα βοηθήσει τη συμμετοχή

Νίκος Παππάς: Το ντιμπέιτ θα βοηθήσει τη συμμετοχή

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις εκλογές του κόμματος

Ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχε σε δύο πολυπληθείς ανοιχτές συζητήσεις με μέλη και φίλους του κόμματος στην Πάτρα (το βράδυ της Πέμπτης) και στη Νέα Ιωνία του Βόλου (το πρωί της Παρασκευής), στο πλαίσιο της περιοδείας του «Για την Παράταξη της Νίκης».

Κατά τις τοποθετήσεις του, εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία, σύμφωνα με τη διακήρυξη του κόμματος, συσπειρώνει κόσμο από την αριστερά ως το κέντρο, λέγοντας παράλληλα ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει αριστερά, δεξιά και κέντρο. Είναι λάθος να σχετικοποιούμε αυτές τις έννοιες και να λέμε ότι δεν έχουν νόημα στη σύγχρονη εποχή. Αυτή είναι μια δουλειά που κάνει ο Μητσοτάκης. Πολίτες προσδιορίζονται και τοποθετούνται σε αυτές τις αρχές, πολίτες κουβαλούν παραδόσεις. Δεν υπάρχει βιβλίο πολιτικής επιστήμης που να αρχίζει και να τελειώνει χωρίς να αναφερθεί σε αυτές τις έννοιες».

Όπως σημείωσε, στόχος πρέπει να είναι να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «κόμμα των μελών» και ότι «ποτέ δεν υπήρχε θέμα έλλειψης δομών, απεναντίας υπήρχε πληθώρα. Δυστυχώς, η λειτουργία τους δεν μας επέτρεψε να πραγματώσουμε τον διακηρυγμένο μας στόχο για διεύρυνση και μετασχηματισμό».

Ο υποψήφιος πρόεδρος διατύπωσε την πεποίθηση ότι μπορούν τα κομμάτια του εκλογικού σώματος, στην πολιτική καθομιλουμένη η «μεσαία τάξη», να είναι «κομμάτια της δικής μας προσπάθειας, καθώς υπήρξαν κομμάτια της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στη νίκη του 2015». Και υπογράμμισε ότι «αυτό το ήξεραν οι αντίπαλοί μας και, ως εγχώριοι υποβολείς της, είχαν ενημερώσει την τρόικα. Αυτός είναι ο λόγος που μας επέβαλαν πολιτικές, οι οποίες χτυπούσαν στην καρδιά αυτής της συμμαχίας, για να τη σπάσουν».

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συνάντησης μεταξύ των υποψηφίων προέδρων είπε πως «θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες, θα ήταν τεράστιο λάθος να μην κάνουμε πολιτικό γεγονός τη διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου. Το ντιμπέιτ θα βοηθήσει τη συμμετοχή».

Στο τέλος, κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να είναι μόνο το κόμμα της μισθωτής εργασίας, αλλά και του ελεύθερου επαγγελματία, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, της νέας και του νέου, του αγρότη, κά. «Το προοίμιο του καταστατικού μας λέει ότι το κόμμα μας είναι το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη. Που σημαίνει ότι, είτε είσαι στο προοδευτικό κέντρο είτε αισθάνεσαι κεντροαριστερός, σοσιαλδημοκράτης, σοσιαλιστής, αριστερός, ριζοσπάστης, δημοκράτης, κομμουνιστής, έχεις ένα σπίτι κοινό και αυτό είναι η βαθιά μας πεποίθηση», είπε ακόμα.

Στην εκδήλωση της Πάτρας, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Σ. Αναγνωστοπούλου και Α. Παναγιωτόπουλος, οι πρώην βουλευτές Γ. Κυριακόπουλος, Γ. Μουζάλας και Α. Ριζούλης, τα μέλη της Κ.Ε., Σ. Σιδέρη, Ε. Συμεωνίδου, Κ. Βουκελάτος, Γ. Παναγοπούλου και Μ. Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Γ. Βαγενάς και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Μ. Μάκρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Πάτρας, Γ. Τσιμπούκης και Γ. Λάμπρου, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Κ. Τηλιγάδας, ο στρατηγός ε.α. της ΕΛΑΣ, Α. Αποστολόπουλος, ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, Ν. Κοτρωνιάς, πολλά μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας και Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στον Βόλο, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην βουλευτής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, Κώστας Πουλάκης, μέλη της Ν.Ε., των Ο.Μ. και του κόμματος. Στις εκδηλώσεις τοποθετήθηκε και ο υπεύθυνος για την επικοινωνία της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά και πρώην βουλευτής - πρώην υπουργός, 'Αγγελος Τόλκας.