Παππάς: Ο κ. Γεωργιάδης στέλνει σήμα ανομίας στα εργασιακά, όπως ο κ. Μητσοτάκης με τον «οδοστρωτήρα»

Παππάς: Ο κ. Γεωργιάδης στέλνει σήμα ανομίας στα εργασιακά, όπως ο κ. Μητσοτάκης με τον «οδοστρωτήρα»

«Για να αναμετρηθούμε αποτελεσματικά με τη ΝΔ πρέπει να εκφράσουμε το εύρος των δυνάμεων από την αριστερά μέχρι το κέντρο»

«Μία εντολή δικαιούμαστε να ζητήσουμε. Να αναμετρηθούμε με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Οτιδήποτε άλλο είναι μία αναδίπλωση και μία ομφαλοσκόπηση την οποία πρέπει να αποφύγουμε», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι «για να αναμετρηθούμε αποτελεσματικά με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη πρέπει να εκφράσουμε το εύρος των δυνάμεων από την αριστερά μέχρι το κέντρο. Είναι απλά και αμείλικτα τα πολιτικά μαθηματικά».

Σε χθεσινή συνέντευξη του στον Best TV Μεσσηνίας ο κ. Παππάς μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι μείζον ζήτημα, από τις θέσεις τις δικές μας, τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις δημοκρατικές θέσεις, να πείσουμε ξανά κομμάτια της μεσαία τάξης, αλλά και κομμάτια των κεντρώων, κεντροαριστερών, προοδευτικών ψηφοφόρων, ότι το προοδευτικό μας πρόγραμμα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι «η διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία διαδικασία η οποία αφορά την κοινωνία. Δεν είναι απλώς μία εσωκομματική διαδικασία».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας ‘Αδωνι Γεωργιάδη τόνισε (Πρώτο Πρόγραμμμα) ότι «από το 1932 προβλέπεται ότι δεν μπορείς να έχεις απασχόληση σε δύο εργοδότες πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου», για να σχολιάσει: «’Αρα δεν ξέρω τι έχει στο νου του ο κ. Γεωργιάδης όταν εκστομίζει αυτά τα πράγματα, παρά το να δώσει μία ακόμα ιδεολογική μάχη και να διαμορφώσει μία ατμόσφαιρα κατάλυσης και των προβλεπόμενων. Με δεδομένη και την απαξίωση του ΣΕΠΕ, να γεμίσει ακόμα περισσότερο την καρδάρα της ανομίας γύρω από τις εργασιακές σχέσεις». «Δεν νομίζω ότι είναι άσχετος, ότι δεν γνωρίζει την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Απλά δίνει ένα ξεκάθαρο σήμα, όπως είχε κάνει και ο κ. Μητσοτάκης σε εκείνη την περιβόητη συνάντησή του με ξενοδόχους στη Ρόδο που είπε ότι θα έρθει ένας οδοστρωτήρας ο οποίος θα σαρώσει το κλίμα των ελέγχων και της στοιχειώδους τήρησης των κανόνων στα εργασιακά δικαιώματα», τόνισε.