ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων

Ο υποψήφιος του κόμματος επικράτησε στην ψηφοφορία με 17-15 του Νίκου Φίλη ενώ υπήρξαν και 8 λευκά

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον Κώστα Ζαχαριάδη στην κούρσα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου για τον δήμο της Αθήνας.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος απέρριψε στη σημερινή της συνεδρίαση την υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκου Παππά με 25-14 ψήφους και στη συνέχεια τα μέλη του ανώτατου οργάνου του κόμματος κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του Κώστα Ζαχαριάδη και του Νίκου Φίλη. Ο Κώστας Ζαχαριάδης επικράτησε στην ψηφοφορία με δύο ψήφους διαφορά από τον Νίκο Φίλη (17-15), ενώ υπήρχαν και 8 λευκά.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, όλοι τόνισαν πως θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Ζαχαριάδη, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Φίλης. Επίσης, στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα. Υπενθυμίζεται, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα και στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.