Νίκος Παππάς: Τι ζητά για να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων

Νίκος Παππάς: Τι ζητά για να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων

Συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που καλείται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις

Μπορεί να πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά προκειμένου να του δοθεί το χρίσμα για τον δήμο Αθηναίων, ωστόσο «λευκός καπνός» δεν βγήκε.

Το όνομά του όμως παραμένει στο τραπέζι και σήμερα στις 16:00 το απόγευμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που αναμένεται να λάβει και τις τελικές αποφάσεις καθώς οι χρόνοι πλέον πιέζουν ασφυκτικά.

Ο κ. Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται διαθέσιμος να κατέβει ως αντίπαλος του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ωστόσο έχει θέσει μια σειρά από όρους και εκεί είναι που έχει «κολλήσει» μέχρι στιγμής η κουβέντα. Μεταξύ άλλων φέρεται να ζητάει τη στήριξη όλης της δημοτικής παράταξης και του κομματικού μηχανισμού, χωρίς διαφοροποιήσεις μεταξύ προσώπων και τάσεων.

Θυμίζουμε ότι είχε λάβει το χρίσμα από την Κεντρική Επιτροπή τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαΐου και τη στάση που κράτησαν απέναντί του κάποια αρμόδια στελέχη του κόμματος, τον έκαναν να αποτραβηχτεί.

Πάντως στην Πολιτική Γραμματεία σήμερα το απόγευμα θα συζητηθούν οι όροι του πρώην καλαθοσφαιριστή αλλά και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες για τον δήμο Αθηναίων. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη που φαίνεται πως στηρίζεται από τις περισσότερες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος μετά τους πρώτους ενδοιασμούς δείχνει πως θα ανταποκριθεί θετικά εάν οριστικοποιηθεί η πρόταση προς αυτόν, του Νίκου Φίλη που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα» και του Κώστα Τσουκαλά που προτάθηκε από τον Διονύση Τεμπονέρα και στηρίζεται από την ομάδα της ΡΕΝΕ. Υπό συζήτηση είναι επίσης τα ονόματα της αρχιτέκτονος Όλγας Μπαλαούρα καθώς και του αυτοπροταθέντος Πέτρου Φιλίππου.

Αντί δηλαδή όσο πλησιάζουμε προς τις τελικές αποφάσεις να αποσύρονται υποψηφιότητες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προστίθενται και καινούργιες.