Βούλτεψη για Πατούλη: Εγώ 20 χρόνια δεν έχω σηκωθεί ποτέ να χορέψω

Βούλτεψη για Πατούλη: Εγώ 20 χρόνια δεν έχω σηκωθεί ποτέ να χορέψω

«Ο κ. Χαρδαλιάς είναι επιχειρησιακός άνθρωπος»

Τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, μετά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε στο Ζάππειο σχολίασε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Μάλιστα η υφυπουργός αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια.

«Αυτό που παρακολουθούμε το τελευταίο 15νθημερο είναι πρωτοφανές» ανέφερε η υφυπουργός σχετικά με τις πυρκαγιές που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
«Όταν έχεις 700 φωτιές μέσα σε λίγες ημέρες, αυτές οι 10 είναι πιο επίμονες και με απώλεια ανθρώπων…. Έχεις μεγάλη διάσπαση στη χώρα, έχεις κόπωση ανθρώπων και μέσων. Κάναμε όλοι ηρωικές προσπάθειες» ανέφερε η υφυπουργός στον ΣΚΑΪ.

 

Αναφορικά με τα σενάρια για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής και τη δυσαρέσκεια της ΝΔ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, η κυρία Βούλτεψη ανέφερε: «Έχει προκαλέσει μια δυσαρέσκεια. Πρέπει όλοι να είναι στη μάχη» ανέφερε και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι να έχω σηκωθεί να χορέψω 20 χρόνια. Πάντα κάτι στερείσαι. Πάντα έχεις κάτι στο πίσω μέρος του μυαλό σου που σε κρατάει. Κάποιος μας εμπιστεύτηκε και πρέπει να το τιμήσουμε. Δέχομαι και το ανθρώπινο λάθος. Όμως αυτός που θα σταθμίσει τα πράγματα είναι ο πρωθυπουργός.».

 

Η κύρια Βούλτεψη συνέχισε λέγοντας: «Ο κύριος Χαρδαλιας είναι επιχειρησιακός άνθρωπος και στην περιφέρεια πρέπει να γίνουν επιχειρησιακά πράγματα. Είναι ένας τίτλος που παίρνεις αν το φέρεις στο πεδίο εις πέρας».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυρία Βούλτεψη επισήμανε: «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι δεν έκανε την αυτοκριτική του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση αν δεν δουν τα πραγματικά αίτια και αν δεν δίνουν ότι που καταδικάστηκε είναι αυτή η τοξικότητα».

 

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η υφυπουργός ανέφερε πως εξακολουθούν να υπάρχουν ροές όχι ωστόσο τόσες πολλές σε αριθμό.

«Η κλιματική αλλαγή θα φέρει κλιματικούς πρόσφυγες» είπε και επισήμανε πως η εσωτερικά εκτοπισμένοι το 2022 σύμφωνα με τον ΟΗΕ παρουσίασαν ρεκόρ και είναι μετά την Ουκρανία και το Σουδάν, 110 εκατομμύρια.

«Έχουμε όχι μόνο κλιματικούς, αλλά και ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και οικονομικούς μετανάστες» είπε.

Τόνισε επίσης πως πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση ασυνόδευτων παιδιών όπου και εντοπίστηκαν 5.500.