Παππάς: Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν χρειαζόταν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης όσο ήμασταν κυβέρνηση

Παππάς: Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν χρειαζόταν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης όσο ήμασταν κυβέρνηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη όσο ήμασταν κυβέρνηση. Και την πληγώσαμε σημαντικά. Συν τοις άλλοις, δεν αναγνωρίσαμε ότι τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ που μαζέψαμε, ήταν ή άλλη όψη μιας υπερφορολόγησης. Θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα αν δεν το αναγνωρίσουμε. Τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ μαζεύονται με φόρους, δεν θα πάθαινε κανένας τίποτα εάν ήταν 30» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Νίκος Παππάς μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς παρέπεμψε στα όργανα του κόμματος. «Εδώ ήρθαμε να τα πούμε όλα, εκτός από αυτά που πρέπει να ειπωθούν στα όργανά μας. Είναι το ενδεδειγμένο, και αυτό σε ό,τι με αφορά θα πράξω. Η συζήτηση έχει ανοίξει, είμαστε κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες. Θεωρώ ότι η συλλογική μας λειτουργία έχει δώσει ένα βηματισμό σοβαρό, έχουμε λύσει τα θέματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είχαμε μια συγκροτημένη κοινοβουλευτική παρουσία. Και έχουμε κάθε δυνατότητα αυτή η διαδικασία να είναι μια διαδικασία που θα σηματοδοτήσει μια ανάκαμψη, θα βοηθήσει να έχουμε σοβαρή συμμετοχή στην εκλογή νέας ηγεσίας και θα δώσει το στίγμα για το που θέλουμε να πάμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να απαντήσει ανοικτά για το εάν θα είναι τελικά και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.