ΣΥΡΙΖΑ: Η πιθανή ημερομηνία για την Κεντρική Επιτροπή και τα πρόσωπα κλειδιά

ΣΥΡΙΖΑ: Η πιθανή ημερομηνία για την Κεντρική Επιτροπή και τα πρόσωπα κλειδιά

Πρόταση για εκλογές νέας ηγεσίας τον Σεπτέμβριο και επικεφαλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Σωκράτη Φάμελλο

Πολλές ώρες διαρκεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άρχισε με αρκετή καθυστέρηση, περισσότερη των 60λεπτών. Γίνονται διαβουλεύσεις, ζυμώσεις και συζητήσεις μεταξύ των στελεχών αλλά και στο εσωτερικό των τάσεων.

Κεντρική επιδίωξη είναι να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες που υπάρχουν σε μια συνεδρίαση όπου δεν έχει δώσει το παρών ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στείλει το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στην εσωκομματική διαδικασία, ενώ απών είναι και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η 13η Ιουλίου με τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, μοιάζει ως η πιο πιθανή ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η εισήγηση της γραμματέως Ράνιας Σβίγγου με τη βασική πρόταση που έχει κατατεθεί να αφορά διαρκές συνέδριο τέλη Αυγούστου και εκλογή της ηγεσίας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στελέχη από την “ομπρέλα” πάντως επιμένουν στην ανάγκη να εκλεγεί η νέα ηγεσία εντός Ιουλίου ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά της πλειοψηφίας και της κίνησης μελών έχει προταθεί ο Σωκράτης Φάμελλος για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ για τη θέση του γραμματέα τηςς ΚΟ, ο Διονύσης Καλαματιανός.

Για τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής φέρεται ως επικρατέστερη η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει προταθεί για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.