Κόμμα «Σπαρτιάτες»: Ποια πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα

Κόμμα «Σπαρτιάτες»: Ποια πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα

Οι περισσότεροι που έχουν εκλεγεί συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των Ελλήνων στις προηγούμενες εκλογές

Νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με το κόμμα «Σπαρτιάτες»Όπως φαίνεται στα έδρανα, μετά την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, θα βρεθούν «πρωτοπαλίκαρα του Ηλία Κασιδιάρη».

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης (28/6) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Εικόνα» με τον Άκη Παυλόπουλου και η Μάρω Καρούση επισημάνθηκε πως ο κόπος που έκανε ο Άρειος Πάγος για να απαγορεύσει την είσοδο του Ηλία Κασιδιάρης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πήγε στράφι.

«Μετεξέλιξη του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη είναι οι Σπαρτιάτες» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Μέσω του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη που προβλήθηκε έγινε γνωστό ότι και ο επικεφαλής του κόμματος «Σπαρτιάτες» όπως επίσης και οι 10 από τους 11 βουλευτές που έχουν εκλεγεί συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των Ελλήνων στις προηγούμενες εκλογές.

Ειδικότερα ο Γιάννης Κόντης που εκλέχθηκε βουλευτής με τους Σπαρτιάτες δήλωνε όταν ήταν με τους Έλληνες πως είδε όταν άκουγε τον Ηλία Κασιδιάρη «έναν άνθρωπο με λόγο κρυστάλλινο καθαρό και στοχευμένο».

Την ίδια στιγμή στους Έλληνες ανήκε και ο Κατσιβάρδας Χάρης (Χαράλαμπος) ο οποίος χαρακτήριζε το τότε κόμμα του Κασιδιάρη «τον μοναδικό πόλο αντίστασης στον ολοτέρα των υφιστάμενων κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Ένα από τα μέλη Σπαρτιατών που πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μιλούσαν με θέρμη για τον Ηλία Κασιδιάρη, κατά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι ο Γιάννης Δημητροκάλλης ο οποίος συνυπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Έλληνες.

Στους βουλευτές των Σπαρτιατών συγκαταλέγεται και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της νεολαίας των Ελλήνων Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η σχέση των Σπαρτιατών με τον Ηλία Κασιδιάρη επιβεβαιώνεται και από αναρτήσεις στα social media μελών τους όπως του Γιώργου Μανούσου και του Ανδρέα Ζερβέας που ανέβασαν φωτογραφίες και μηνύματα για τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».