Αιχμές Κούλογλου για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όσους έχουν «επάγγελμα Τσίπρα»: «Επέλεξαν να του λένε ναι παρά να δουν την αλήθεια»

Αιχμές Κούλογλου για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όσους έχουν «επάγγελμα Τσίπρα»: «Επέλεξαν να του λένε ναι παρά να δουν την αλήθεια»

«Σε όλες τις χώρες οι ηγέτες της Αριστεράς κάποια στιγμή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλάζουν»

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» καθώς έκανε λόγο για «επάγγελμα Τσίπρα» στην Κουμουνδούρου.

«Ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν “επάγγελμα Τσίπρα”, ότι δηλαδή δεν έχουν υπόσταση παρά μόνο δίπλα στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν πιο προχωρημένος από αυτούς αλλά βεβαίως έχει ευθύνες γιατί επέλεξε αυτούς τους ανθρώπους που προτιμούσαν να λένε σε όλα ναι παρά να λένε την αλήθεια», ανέφερε ο κύριος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι σαν να με ρωτάτε αν θα υπάρχει Αριστερά χωρίς τον Τσίπρα. Σ’ όλες τις χώρες οι ηγέτες της Αριστεράς κάποια στιγμή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλάζουν. Η Αριστερά παραμένει, αποτελεί μια σημαντική δύναμη, έχει κάνει πολλά λάθη και έχει χάσει μέρος της παλιάς της επιρροής, κι αυτά πρέπει να τα δει σοβαρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει ένας τίτλος ότι ο Κούλογλου λέει ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν λέω τίποτα γιατί θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του».

Καταλήγοντας, ο κύριος Κούλογλου, άσκησε δριμεία κριτική στην κεντροαριστερά, αναφέροντας: «Η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς της Ελλάδα έπρεπε να έχει ξεκινήσει με το 32% του 2019. Εκεί χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είχα προσπαθήσει που έλεγα “πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε, ότι πρέπει να αλλάξουμ娔. Κάποια στιγμή είπα ότι ήρθε ισοπαλία ο Μητσοτάκης-Τσίπρας και μάλιστα εκτός έδρα και θέλανε να με διαγράψουν. Λόγω αυτών πρέπει να γίνει μια ριζική ανανέωση στα μυαλά της Αριστεράς και επειδή υπήρχαν πολλές προτάσεις διαγραφής μου ο Τσίπρας δεν τις δέχτηκε».