Πολύνεκρη τραγωδία στην Πύλο: Επεισόδιο Τσίπρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση για το ναυάγιο

Πολύνεκρη τραγωδία στην Πύλο: Επεισόδιο Τσίπρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση για το ναυάγιο

Δείτε βίντεο

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του για την πολύνεκρη τραγωδία στην Πύλο, καθώς υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω, πράγματι ότι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους, νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης».

Ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας τη φράση του υπουργού, αντέδρασε έντονα. «Δηλαδή θέλετε να μας πείτε κύριε υπουργέ ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης; Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ήρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιαίτερα έντονο τόνο. είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, για το ναυάγιο στην Πύλο.

Τουρνάς: «Οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση είναι απαράδεκτη»

Σε δήλωσή του, ο υπηρεσιακός υπουργός, σημείωσε: «Υπάρχουν διεθνείς κανόνες πού μπορεί να παρέμβει και πού δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει κάποιος. Το Λιμενικό δεν νομιμοποιείται να επέμβει σε ένα τέτοιο πλοίο το οποίο δεν δέχεται σε διεθνή ύδατα την επέμβαση. Αρκεί να σκεφτείτε τι κίνδυνο θα μπορούσε να αποτελέσει μία επέμβαση του Λιμενικού σε ένα υπερφορτωμένο πλοίο το οποίο θα μπορούσε να ανατραπεί από την επέμβαση του Λιμενικού. Άρα δεν θα μπορούσε να επέμβει το Λιμενικό , δεν έχει τη νομιμότητα, θα μπορούσε να κατηγορηθεί αν είχε επέμβει. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ και το Λιμενικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις για να σωθεί ό,τι σώζεται. Γίνεται μία επιχείρηση».

Ο κ. Τουρνάς επισήμανε ότι «οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτή τη διακίνηση αθώων ανθρώπων τους οποίους εκμεταλλεύονται για μερικά δολάρια κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν με ανθρώπινες ζωές να αποκομίσουν προσωπικό όφελος». «Είναι μία εγκληματική δραστηριότητα από εκεί και πέρα οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση κατά την άποψή μου παρέλκει και είναι απαράδεκτη πάνω στους νεκρούς. Είμαστε εδώ για τον συντονισμό και να σώσουμε ό,τι σώζεται», κατέληξε.