Καλαμάτα: Φραστικό επεισόδιο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ναυάγιο στην Πύλο

Καλαμάτα: Φραστικό επεισόδιο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ναυάγιο στην Πύλο

Δείτε βίντεο με όλο τον διάλογο

Το λιμάνι της Καλαμάτας επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να ενημερωθεί για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Πύλου και εκεί είχε ένα φραστικό επεισόδιο με κάποιους από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Την κατηγόρησαν ότι υποκρίνεται όταν συγκινείται για τους νεκρούς μετανάστες, τη στιγμή που υποστηρίζει την ύπαρξη του φράχτη στον Έβρο. Μάλιστα, ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με έναν άνδρα που είναι μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και είχε μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος το 2022.

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον νεαρό να απαντάει πως «τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία».

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

Πολίτης: Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο

ΠτΔ: Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε.

Πολίτης: Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;

ΠτΔ: Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;

Πολίτης: Εσείς ήρθατε εδώ

ΠτΔ: Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω

Πολίτης: Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή