Σκέρτσος: Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε δυο υποψηφίους του – Θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια;

Σκέρτσος: Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε δυο υποψηφίους του – Θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια;

«Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα»

«Μπαράζ» ανακοινώσεων πυροδότησε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ευθέως ότι στη Ροδόπη -τη μοναδική περιφέρεια όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου- υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη «διχάζουν» και «εξυπηρετούν» τα σχέδια του Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, επανήλθε ωστόσο, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια τόσο τον κ. Οζγκιούρ όσο και τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος εξελέγη στην Ξάνθη στις πρώτες εκλογές και βρίσκεται επίσης στο «κάδρο» της επιρροής από το τουρκικό προξενείο.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος:

«Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα. Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: Θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».