Στην τελική ευθεία μπήκε στις ΗΠΑ η έγκριση για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία μπήκε στις ΗΠΑ η έγκριση για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Μπήκε σήμερα και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται από τον Ρεπουμπλικανό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζίμι Ρις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έγκριση από τις ΗΠΑ για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, καθώς  μπήκε σήμερα (1/6) και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται.

Υπέγραψε και ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μενέντεζ: Έχουν δοθεί οι εγκρίσεις για τα F-35 στην Ελλάδα, οπότε έρχονται

Την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης, είχε εκφράσει ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο Μενέντεζ, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο “Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής” (Ionian Medal of Honor).

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους υπό νέες συνθήκες, ο κ. Μενέντεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις εκλογές. Αναμφίβολα ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει τονίσει πως ο ίδιος έχει θέληση να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, ειρήνη και ασφάλεια».

Για την πώληση των F-35 είπε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει, τονίστηκε στον ΣΚΑΪ.

«Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται».