Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σπυράκη

Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σπυράκη

Είχαν προηγηθεί οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων

Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη. Είχαν προηγηθεί οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η άρση ασυλίας για τον Αλέξη Γεωργούλη αφορά στην υπόθεση της Ελένης Χρονοπούλου και τις καταγγελίες της για «βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης».

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η Μαρία Σπυράκη ελέγχεται για ενδεχόμενη εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές βοηθών της.

Η κ. Σπυράκη, σύμφωνα πάντα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας».

«Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.