Τσαπανίδου για 50 πρώτες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων

Τσαπανίδου για 50 πρώτες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων

Σκέρτσος: «Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων»

Με τη συζήτηση να περιστρέφεται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη φορολογία, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», μίλησε για έναν έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις εξαγγελίες για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η κ. Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων».

«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων και ανεργία» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Όταν, στη συνέχεια, κλήθηκε να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη αρχικά, είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».