ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα του Μητσοτάκη στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα του Μητσοτάκη στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τραγικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για την εργασιακή της πολιτική, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το σημερινό τραγικό συστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας και εργασιακές σχέσεις, στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Το σημερινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό εργαζόμενο και δύο τραυματίες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων των τελευταίων ετών με τη χώρα μας να καταλαμβάνει μία από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ».

«Τα αίτια αυτής της δραματικής αύξησης οφείλονται στην αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας. Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες. Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της νέας αυτής τραγωδίας και απόδοση ευθυνών». αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.