Ιωάννης Σαρμάς στο υπουργικό συμβούλιο: «Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση – Να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους»

Ιωάννης Σαρμάς στο υπουργικό συμβούλιο: «Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση – Να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους»

Αντικείμενο της συνεδρίασης η πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Συνεδριάζει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Σαρμάς τόνισε:

«Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική έως τις 25 Ιουνίου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.

Συνεπώς θα πρέπει να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό που έχετε στα υπουργία σας. Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση και θα πρέπει να δούμε τι απαιτείται να συνεχιστεί για να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους.

Άλλη μια υποχρέωση είναι διαχείριση των κίνδυνων στα υπουργεία σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε εντοπίσει τους κίνδυνους και σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε. 

Δεν αρκεί όμως ο εντοπισμός, πρέπει να εφαρμόσουμε και ένα σύστημα αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων.Έχω στο μυαλό μου το συμβάν στα Τέμπη. Τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν και εμάς και τον προγραμματισμό».

Χθες, ο κ. Σαρμάς κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ζήτησε να είναι ουδέτερα, αμερόληπτα και αντικειμενικά, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης.