Στις 12:30 συνεδριάζει εκ νέου το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο – Στο «τραπέζι» οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Στις 12:30 συνεδριάζει εκ νέου το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο – Στο «τραπέζι» οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Κυριακή συγκροτείται σε σώμα η νέα Βουλή

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά. Αντικείμενό του θα είναι η πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Την Παρασκευή ο Ιωάννης Σαρμάς απηύθυνε κάλεσμα στα στελέχη της κυβέρνησης να είναι ουδέτερα, αμερόληπτα και αντικειμενικά, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης.

Αύριο, Κυριακή (28/5) αναμένεται να συγκροτηθεί η νέα Βουλή σε σώμα, για να διαλυθεί την επομένη, και να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τέταρτη αντιπρόεδρο, τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Την έδρα στην Α` Θεσσαλονίκης κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης.

Σε ετοιμότητα τα επιτελεία των κομμάτων

Σε πλήρη ετοιμότητα για την επικείμενη εκλογική μάχη έχουν τεθεί τα επιτελεία των κομμάτων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ξεκινά η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή (26/5) επισκέφτηκε το Μοσχάτο, έστειλε εκ νέου μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας.

Σε «συναγερμό» βρίσκεται και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή επικύρωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνεδρίασε χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εκλογική επιτροπή θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου. Η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής θα ανακοινωθεί σήμερα και θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.