Εύα Καϊλή: Την Δευτέρα θα ζητήσει να επιστρέψει στα καθήκοντα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εύα Καϊλή: Την Δευτέρα θα ζητήσει να επιστρέψει στα καθήκοντα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Για «ημέρα επιστροφής στην καθημερινότητα της» έκανε λόγο ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Μετά από έξι μήνες σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη και μπορεί να βγει από το σπίτι της» είπε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή την επίσημη παράδοση του εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης που έφερε μετά την αποφυλάκισης της η κατηγορουμένη για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο που ερευνά η Βελγική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του, πως η κ. Καϊλή την Δευτέρα θα υποβάλει στα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αίτηση ώστε να της επιτραπεί να επιστρέψει στα καθήκοντα της και να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του. Όπως ανέφερε ο Έλληνας συνήγορος της κ. Καϊλή, θεωρούν ότι σε μία εβδομάδα από την υποβολή της αίτησης, η ευρωβουλευτής θα επιστρέψει στην Ευρωβουλή.

«Σήμερα η κ. Καιλή επιστρέφει στην καθημερινότητα της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος λέγοντας πως η εντολέας του πλέον μπορεί να πάει βόλτα με την κόρη της ή να πάει στο σούπερ μάρκετ. Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση που βαρύνει την κ. Καϊλή επανέλαβε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, ενώ ανέφερε πως στην φαρέτρα τους έχουν προστεθεί στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ευρωβουλευτής δεν εμπλέκεται σε όσα καταλογίζονται στην δικογραφία των βελγικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για την υπόθεση διαφοράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και παρέμεινε στην φυλακή ως τις 14 Απριλίου 2023, οπότε αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Με απόφαση της η Εισαγγελία των Βρυξελλών έκρινε πως στην ευρωβουλευτή πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο χωρίς άδεια από τις δικαστικές αρχές και η παραμονή της στην δηλωθείσα οικία κατοικίας της στις Βρυξέλλες. Παράλληλα της απαγορεύει να έρθει σε κάθε μορφής επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα. Οι όροι αυτοί τέθηκαν σε ισχύ από χθες 25 Μαΐου και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.