Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ»

Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ»

«Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αύξησε τα ποσοστά του»

Την ικανοποίηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νίκος Ανδρουλάκης και έθεσε ως στόχο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το κόμμα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του και να αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε μια πρώτη παρατήρηση του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογέν ανέφερε πως «στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010». Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο θέμα των αυξημένων ποσοστών της ΝΔ και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά, ο ίδιος είπε πως «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα, είπε πως «με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς, ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, όπως τόνισε «ποτε στη μεταπολίτευση δεν ξαναείχαμε διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος με 20 μόναδες. Είναι πρωτοφανές».

Ερχόμενος στο θέμα των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «εκτός από το φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το Μέρα25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν, ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα». Όπως επεσήμανε «εμείς είμαστε χαρούμενοι, γιατί μετά από 10 χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωση που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας».

Ο ίδιος σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, απέκλεισε το ενδεχόμενο, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών, αντί να κατακρημνιστεί, αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας». Μάλιστα, εξέφρασε και την επιθυμία του για ένα νέο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στο οποίο θα συζητηθούν τα σημαντικά -όπως είπε- ζητήματα για τη χώρα.