Τσίπρας για Κατρούγκαλο: Στην πολιτική, κάποιες φορές, είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις

Τσίπρας για Κατρούγκαλο: Στην πολιτική, κάποιες φορές, είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη

Για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε την Παρασκευή (19/5) ο Αλέξης Τσίπρας. «Στην πολιτική, κάποιες φορές, είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις» επεσήμανε σχεδόν δύο 24ωρα πριν τις εκλογές.

«Όταν απευθύνεσαι στον λαό με ένα Συμβόλαιο Αλλαγής δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα σε κανέναν, είτε ηθελημένα είτε άθελά του, να το αμφισβητήσει» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινό μας» και τη Φαίη Σκορδά.

«Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος, εκτός, με ευθιξία δική του και αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών εντός ψηφοδελτίων. Ο ένας εκτός γιατί κατανοεί και ο ίδιος τι θα πει ευθιξία, ότι έκανε λάθος. Ο άλλος ”δεν έκανε κανένα λάθος” και θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο και πως ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη που αδικήθηκε όλα τα μνημονιακά χρόνια, αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να «δώσουμε ανάσα». Σημείωσε ότι δε «όχι μόνο δεν θα υπάρξουν επιπλέον εισφορές, θα υπάρξει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος». «Ανάσες θα δώσουμε στη μεσαία τάξη».