Ανδρουλάκης: «Όσα λέει ο κ. Τσίπρας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι “όπλο” για τον κ. Μητσοτάκη»

Ανδρουλάκης: «Όσα λέει ο κ. Τσίπρας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι “όπλο” για τον κ. Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επαναφέρει την πρότασή του για νέα Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές

Αντίθετος σε συμμετοχή του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε μιλώντας στον Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς για τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης «μιας σταθερής, κανονικής και μακράς πνοής κυβέρνησης», που θα ακολουθεί μια ολιστική ατζέντα. «Δεν αποκλείω τις συνεργασίες» υπογράμμισε, ωστόσο έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε αρνητικά και στην πρόταση του κ. Τσίπρα για Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και επανέλαβε την πρότασή του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς την καταχρηστική χρήση του απορρήτου, έτσι ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να αποκτήσει περιεχόμενο -εάν συσταθεί στη συνέχεια- η Προανακριτική.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα παρατήρησε, ότι «δεν μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμο προϊόν από αυτούς που μιλούν για δήθεν θεωρίες περί Πρεσπών του Αιγαίου. Δεν πάνε μαζί ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με τις Πρέσπες του Αιγαίου. Δεν πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου και του πατριωτικό, λαογέννητο κίνημα, με τις επικίνδυνες θεωρίες ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Αφήστε λοιπόν ήσυχο στην ιστορία τον ιδρυτή μας τον ιστορικό ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν έχει σχέση ο πολιτικός αυτός γίγαντας με τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς σας».

Στην ίδια συνέντευξη έδωσε έμφαση στα θέματα και τα ζητηματα που αφορούν στους πολίτες, όπως της οικονομίας, λέγοντας ότι «ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη και τις "καλές" στατιστικές. Στην πραγματικότητα έχουμε αρκετές πρωτιές, αλλά από το τέλος και αφορούν στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

«Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες απειλούνται σήμερα με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Επαίρονται ότι μείωσαν τους φόρους, αλλά οι φόροι που πλήρωσαν οι πολίτες το 2022 ήταν 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τους στόχους. Αν αυτό δεν είναι υπερφορολόγηση, τι είναι; Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τους φόρους κατανάλωσης -τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους- που "γδέρνουν" τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα. Λένε ότι αύξησαν τον κατώτατο μισθό κατά 20% και αμφισβητούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%. Η ανεργία μειώνεται, με δουλειές όμως μερικής απασχόλησης και μισθούς 400 ευρώ».