Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος: Έρευνα για τις καταγγελίες για την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου

Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος: Έρευνα για τις καταγγελίες για την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου

Η αποκάλυψη για διακίνηση «φακέλων» με 500 ευρώ «μαύρα» το μήνα έγινε από τα χείλη των βουλευτών Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνης Αλεξοπούλου

Έρευνα προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τις καταγγελίες για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου ζήτησε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας , σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι καταγγελλόμενοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η αποκάλυψη για διακίνηση «φακέλων» με 500 ευρώ «μαύρα» το μήνα έγινε από τα χείλη των βουλευτών Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνης Αλεξοπούλου οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα στους κόλπους του καταγράφονται πολιτικοί τριγμοί. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, από την πλευρά του, έχει διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αναφορές.

Ωστόσο, η σοβαρότητα των καταγγελιών είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του προέδρου της Αρχής σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι έρευνες βρίσκονται σε… αναμονή λόγω εκλογών.