Εκλογές 2023 – Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Είναι πλέον μαζί μας η Αλεξοπούλου – Οι ψήφοι του Κασιδιάρη δεν είναι ναζιστικές

Εκλογές 2023 – Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Είναι πλέον μαζί μας η Αλεξοπούλου – Οι ψήφοι του Κασιδιάρη δεν είναι ναζιστικές

«Καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Χρυσαυγίτες στην Θεσσαλονίκη με αυτό που κάνει ο Ρουβίκωνας»

Στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/4) σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής της «Πατριωτικής Ένωσης», Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Όπως τόνισε η πρώην βουλευτής του Κυριάκου Βελόπουλου, Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου θα είναι πλέον με το κόμμα του ενώ επεσήμανε πως «οι ψήφοι του Κασιδιάρη δεν είναι ναζιστικές».

Στην αρχή της συνέντευξής του στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολίασε την έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. «Αυτά τα βλέπαμε από την Αριστερά, δεν έχει καμία διαφορά αυτό που είδαμε με αυτό που κάνει ο Ρουβίκωνας. Απλά τον Ρουβίκωνα έχουμε μάθει να τον ανεχόμαστε. Είναι συναφείς πρακτικές. Όταν έχεις την ίδια πολιτική από τρία κόμματα, θα έχεις και τέτοια αντίδραση» σχολίασε.

«Με την κυρία Αλεξοπούλου δώσαμε τα χέρια και προχωράμε»

Ο υποψήφιος βουλευτής ρωτήθηκε αν έκανε πρόταση στην Αναστασία-Αικατερίνη Κανελλόπουλο να κατέβει με το κόμμα της «Πατριωτικής Ένωσης» και απάντησε: «Έρχονται μαζί μας πλήθος στελεχών. Ακόμα και η κυρία Αλεξοπούλου, η πρώην βουλευτής του κ. Βελόπουλου, την οποία την καλωσορίζουμε, προφανώς και βλέπει ότι η μόνη σοβαρή επιλογή είναι μαζί μας. Με την κυρία Αλεξοπούλου δώσαμε τα χέρια και προχωράμε. Νομίζω ότι ο Μυλωνάκης είναι ”στα κάγκελα” με τον Βελόπουλο κι αυτό που θέλει να έχει είναι δημόσιο βήμα, ώστε να υπερασπιστεί την τραυματισμένη του τιμή. Αισθάνεται πολύ αδικημένος, το ξέρω επειδή μίλησα μαζί του. O Μυλωνάκης, νομίζω θα έχει σύντομα μία τηλεοπτική εκπομπή κάπου».

«Ο χώρος πάσχει από ”προεδρίτιδα”, όλοι θέλουν να είναι πρόεδροι εκτός εμού, ήθελα να υπηρετήσω την ”Ένωση”. Αυτήν την στιγμή είμαστε στην ”Πατριωτική Ένωση” επτά κόμματα» σημείωσε.

 

«Το κόμμα Κασιδιάρη θα κοπεί αντιθεσμικά από τον Άρειο Πάγο»

Αναφερόμενος στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολίασε: «Κατ΄εμέ αντιθεσμικά και αντισυνταγματικά θα κόψει ο Άρειος Πάγος το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Το λέω αυτό γιατί το άρθρο 51 παράγραφος 3 του Συντάγματος, λέει ότι για να απωλέσει κάποιος το δικαίωμα του ”εκλέγεσθαι”, θα πρέπει να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα».

«Οι ψήφοι του Κασιδιάρη δεν είναι ναζιστές»

«Η τραγωδία του πατριωτικού χώρου στην Ελλάδα είναι ότι έχει συνταυτιστεί με ναζιστές. Οι ψήφοι του Κασιδιάρη δεν είναι ναζιστές. Όταν όλοι είναι διεθνιστές, κάποιος μπορεί αν είναι εθνικιστής» επεσήμανε.

Σε ερώτηση αν θα συμμετείχε στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ανέφερε ότι δεν του το επιτρέπουν οι αρχές του.

 

«Θα γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ»

Εστιάζοντας στο αποτέλεσμα των εκλογών ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προέβλεψε ότι στις 3 Ιουλίου θα γίνει συγκυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ.

«Στις πρώτες εκλογές δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Στις δεύτερες εκλογές η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει πάνω στο τραπέζι. Δίπλα στην ΝΔ είναι δυνητικά το ΠΑΣΟΚ, και βοηθάει σφήνα και η υπόθεση Γεωργούλη» δήλωσε.

Για την περίπτωση συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «να πάει στον φίλο του τον Ανδρουλάκη που τώρα φτιάχνουν την συμμαχία τους».

Αναφορικά με επικοινωνία που είχε με τον Κανελλόπουλο περιέγραψε: «Του είπαμε είσαι αχυράνθρωπος του Ηλία Κασιδιάρη, αν δεν είσαι έλα μαζί μας κι αρνήθηκε».