Ιδρύει κόμμα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Πώς θα λέγεται

Ιδρύει κόμμα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Πώς θα λέγεται

Θα αφορά το χώρο του συντηρητικού φιλελευθερισμού

Η διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία οδηγεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να ιδρύσει νέο κόμμα για να στεγάσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Μάλιστα, ο αναξάρτητος βουλευτής φέρεται έτοιμος να ανακοινώσει σε μια εβδομάδα το νέο πολιτικό φορέα. Θέλει να εκμεταλλευτεί την απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

Πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει ένα κομμάτι δεξιών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου ο κ. Μπογδάνος θα ανακοινώσει την ίδρυση της «Εθνικής Συμφωνίας», μιας πολιτικής κίνησης που μπορεί να εξελιχθεί σε κόμμα ή να λειτουργήσει ως φορέας συνεργασίας με άλλα κόμματα του συντηρητικού φιλελευθερισμού με ευρωατλαντική κατεύθυνση.

Η παρουσίαση της κίνησης θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα σε ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου και ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν το παρών θα είναι μεταξύ άλλων οι συνδημιουργοί του φορέα «Δημιουργία», Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος, και ο πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών» Στέλιος Φενέκος, ενώ όπως όλα δείχνουν θα συμπορευτεί μαζί του και ο Νίκος Καραχάλιος, που είχε διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

9.