Εκλογές 2023: Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων

Εκλογές 2023: Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων

Την Τρίτη θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών - Κατέθεσε φάκελο το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μάιου.

Η ανακήρυξη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, ωστόσο σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών οπότε και θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος. Η συμμετοχή κομμάτων, συνασπισμών αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων έχει, ήδη, ξεπεράσει την αντίστοιχη του 2019 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι το απόγευμα είχαν υποβληθεί 45 φάκελοι.

Το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας. Ήταν μια κίνηση που αναμενόταν μετά την αναβίωση του κόμματος που είχε ιδρύσει το Φεβρουάριο του 2022 ο πρώην αντεισαγγελέας αλλά ανέστειλε λίγο πριν την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδίαρη.

Μέχρι την λήξη της προθεσμίας αναμένεται να καταθέσει φάκελο και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη που νωρίς το πρωί, με ανακοίνωση του από τις φυλακές Δομοκού, έκανε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Νέος αρχηγός του κόμματος «Έλληνες» είναι ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης.

Στις 12:00 το βράδυ του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.