Αλέξης Γεωργούλης: Στις Βρυξέλλες ο Έλληνας ευρωβουλευτής – Ξεκινά η διαδικασία για την άρση ασυλίας

Αλέξης Γεωργούλης: Στις Βρυξέλλες ο Έλληνας ευρωβουλευτής – Ξεκινά η διαδικασία για την άρση ασυλίας

Πολωνός ο εισηγητής, όπως ορίστηκε απόψε - Μάστιγα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης

Η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου όρισε απόψε τον εισηγητή για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος έφτασε σήμερα στις Βρυξέλλες και η καταγγελία εναντίον έχει να κάνει με βιασμό, βία και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες για να κάνει τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις του τόσο ως προς το αίτημα του να καταθέσει στις δικαστικές αρχές όσο και προς την επιτροπή που θα εξετάσει την άρση της ασυλίας του, η οποία όρισε εισηγητή τον Πολωνό Αντρέι Χαλίτσκι.

Ο εισηγητής θα πάρει τον φάκελο Γεωργούλη θα προτείνει στην επιτροπή JURI αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του και η επιτροπή με τη σειρά της θα κάνει αντίστοιχη πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει με ψηφοφορία για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου.

Κλειστά στόματα από τα θύματα παρενόχλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Όπως όμως ανέφερε επίσης η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο πρόβλημα, με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ετοιμάσει μια έκθεση - κόλαφο. Διαπιστώνουν ξεκάθαρα ότι οι περιπτώσεις σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνεχίζουν να μην καταγγέλλονται γιατί τα θύματα έχουν τον φόβο μιας πιθανής αντεκδίκησης από τους θύτες.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές προτείνουν και μια σειρά από μέτρα γιατί διαπιστώνουν ότι το σύστημα που υπάρχει για τέτοιες καταγγελίες δεν είναι ολοκληρωμένο, ενώ υπάρχει και ο φόβος από την πλευρά των θυμάτων ότι θα αντιμετωπίσουν δυσπιστία.