Αλέξης Γεωργούλης: «Η καταγγελία αφορά βιασμό, βία και σεξουαλική παρενόχληση», λέει ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή

Αλέξης Γεωργούλης: «Η καταγγελία αφορά βιασμό, βία και σεξουαλική παρενόχληση», λέει ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή

«Δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του, όμως ο ανακριτής δεν μπορεί να κλείσει τον φάκελο, αν δεν τον ακούσει», τόνισε ο Νίκος Κορογιαννάκης

Για πρώτη φορά από δικηγόρο που εκπροσωπεί τον Αλέξη Γεωργούλη έγινε γνωστό τι αφορά η καταγγελία που έχει γίνει στο Βέλγιο για τον ευρωβουλευτή από την Ελένη Χρονοπούλου και είναι βιασμό, βία και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Νίκος Κορογιαννάκης τόνισε, όμως, ότι πέρα από την καταγγελία εις βάρος του ευρωβουλευτή, δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του, ενώ η άρση ασυλίας γίνεται μετά από αίτημα εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος μίλησε στον δημοσιογράφο Ισαάκ Καρυπίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και δήλωσε πως «μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για το θέμα. Γνωρίζουμε ότι υποβλήθηκε μια αίτηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα των Βρυξελλών για άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη για θέματα που αφορούν βιασμό, βία, σεξουαλική παρενόχληση».

Επίσης, σημείωσε πως «όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας, αναμενόμενη εξέλιξη είναι ότι ο ανακριτής θα καλέσει τον κ. Γεωργούλη για να τον ακούσει. Δεν μιλάει ακόμη για απολογία, δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του, όμως ο ανακριτής δεν μπορεί να κλείσει τον φάκελο, αν δεν τον ακούσει».

Επιπλέον, σε ερώτηση που δέχτηκε για τις ποινές που υπάρχουν στο Βέλγιο για υποθέσεις βιασμού, ανέφερε πως «είναι κοντά στα πέντε με δέκα χρόνια», ωστόσο επιβάλλονται αναλόγως με βάση τις συνθήκες στην εκάστοτε περίπτωση.