Αλέξης Γεωργούλης: Τι έλεγε για την καταπολέμηση της κακοποίησης είτε σεξουαλικής είτε επαγγελματικής στο χώρο εργασίας

Αλέξης Γεωργούλης: Τι έλεγε για την καταπολέμηση της κακοποίησης είτε σεξουαλικής είτε επαγγελματικής στο χώρο εργασίας

Υπάρχει αίτημα για άρση τις ασυλίας του από τις βελγικές Αρχές

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από καταγγελία για παρενόχληση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

O κ. Γεωργούλης στην τελευταία του συνέντευξη ως ευρωβουλευτής στο Alphanews.live μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο του για τον πολιτισμό αλλά και για τις δράσεις του για την καταπολέμηση της κακοποίησης είτε σεξουαλικής είτε επαγγελματικής στο χώρο εργασίας.

Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό σε τι αφορά η καταγγελία, ενώ υπάρχει και αίτημα για άρση τις ασυλίας του από τις βελγικές Αρχές για το οποίο έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Από τα μέσα της θητείας μου έχουμε βάλει μπρος να κάνουμε δουλειά για το sexual harassment για τα πολιτιστικά θέματα είτε αφορά δηλαδή σεξουαλική είτε επαγγελματική κακοποίηση και τώρα στον επόμενο μήνα έρχονται οι καρποί, με ειδικούς που έχουν καταγράψει τι συμβαίνει πάνω σε αυτό το θέμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης. Θα είναι η αρχή της λύσης ενός πολύ μεγάλου προβλήματος για τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς. Το μεγάλο στοίχημα για μένα είναι αυτό και αν λύσουμε αυτό το θέμα στον τομέα του πολιτισμού, όλοι οι άλλοι τομείς θα πάρουν το παράδειγμα. Θέλω να πάρω άλλη μια θητεία για να δουλέψουμε για αυτά τα θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Ευρωβουλευτής.

Δείτε το απόσπασμα από το 10:35 στο παρακάτω βίντεο: