Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση όταν της ανακοινώθηκε η αποφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση όταν της ανακοινώθηκε η αποφυλάκισή της

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε», είπε ο Δημητρακόπουλος

Mέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχει αποφυλακιστεί από το Χάρεν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για δωροδοκία στο σκάνδαλο του Qatargate.

Μετά από τέσσερις μήνες στη φυλακή, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν την απελευθέρωσή της με περιοριστικούς όρους και η Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης.

«Αλήθεια μού λες; Θα δω το παιδί;»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε ο Έλληνας δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστή την αντίδραση της Καϊλή, μόλις έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί.

«Από χτες το βράδυ όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4 – 5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει, είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η π0ρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε ‘μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;’ Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κ. Καϊλή θα μένει μαζί με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά σε διαφορετικό χώρο.«Υπάρχουν 2 χώροι. Στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά».«Υπάρχουν στοιχεία της αθωότητάς της»Όπως λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της».«Το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στη μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της».

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς»

Επίσης ο Δημητρακόπουλος, εξήγησε ότι γνώριζαν από χθες την απόφαση: «Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κ. Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα».

Συνεχίζοντας, επισήμανε: «Για να μη γίνονται λάθη γιατί ακούγονται πολλά, αύριο δε θα γίνει το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κ. Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».