Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο – Δε θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα

Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο – Δε θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα

«Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε 10 φορές περισσότερα»

Για θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η ελληνική κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας,ανασυγκρότησης του κράτους και ασφάλειας, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι η ΝΔ έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους αλλά όπως σημείωσε, έχουμε να κάνουμε περισσότερα.

«Σταθερότητα υπάρχει όταν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση, πρόσθεσε στην ΕΡΤ.

Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και τις γειτονιές. Αναφερθήκτε στη Θεσσαλόνικη, εκεί 100 επιπλεόν αστυνομικοί, ενώ σατην Αττική εντάχθηκαν 600 νέοι ειδικοί δρουροί αυξάνοντας σε 70 τις καθημερινές περιπολίες. Διαπιστώνεται μείωση αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε στις προσοάθειες για την ενίσχυση της αστυνομικής απρουσίας. Για την ενίσχυση στα αερδρόμια γιατί αναμένουμε νέο ρεκόρ στον τουρισμό και οι επισκέπτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

«Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε 10 φορές περισσότερα», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στους 1180 πρόσθετους αστυνομικούς.

Η Μύκονος δεν είναι τόπος που θα έχει το δικό της νόμο

Δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα, τόνισε αναφερόμενος στη Μύκονο όπου η «σταδιακή ενίσχυση» ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ. ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην «πολύ σημαντική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν» και πρόσθεσε: Ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».