Οικονόμου: «Η επιλογή του κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το θέμα του Πολάκη, δείχνει ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν»

Οικονόμου: «Η επιλογή του κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το θέμα του Πολάκη, δείχνει ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η χώρα και η Δημοκρατία μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την τοξικότητα και τις ακρότητες

«Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το θέμα του Πολάκη, δείχνει ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν. Είναι ο δρόμος της ακρότητας και του διχασμού. Είναι η ουσιαστική ρήξη», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η χθεσινή επιλογή του κ. Τσίπρα, το συγχωροχάρτι στον κ. Πολάκη, είναι η έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία, η οποία αναζητά σεβασμό στη Δημοκρατία, στους θεσμούς. Η χθεσινή επιλογή του κ. Τσίπρα είναι η έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία που επιδιώκει έναν γόνιμο πολιτικό διάλογο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είπε επίσης ότι «μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη βρίσκεται το πνεύμα του κ. Τσίπρα».

Και πρόσθεσε: «Ο Πολακισμός είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κεντρική πολιτική γραμμή. Αν δει κανείς αυτό που αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιχείρημα για να γίνει ακόμα μία κωλοτούμπα και να δοθεί το συγχωροχάρτι στον κ. Πολάκη. Ο Πολακισμός είναι η αιχμή του δόρατος του Συριζαϊσμού. Η χθεσινή επιλογή επανένταξης του κ. Πολάκη δείχνει την κατεύθυνση και τον δρόμο που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Ρήξη με την ομαλότητα, την μετριοπάθεια, τη λογική, τον σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και τους θεσμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η χώρα και η Δημοκρατία μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την τοξικότητα και τις ακρότητες.

«Ο λόγος του κ. Πολάκη αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας μόνιμα καλύπτει τα ατοπήματα του κ. Πολάκη, τα υιοθετεί », υπογράμμισε ενώ είπε πως «είμαστε πολλοί περισσότεροι αυτοί που θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει στη σωστή κατεύθυνση, που ξέρουμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως στόχος και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υλοποιούνται, να μην μένουν κενό γράμμα.

«Τα μέτρα αυτά είναι η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες και υπαρκτές δυσκολίες, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη στην καθημερινότητά της», ανέφερε και τόνισε ότι «δεν είναι μόνο η αύξηση του κατώτατου μισθού, προφανώς και οι δυσκολίες παραμένουν, αλλά κοντά σε αυτό υπάρχει μία στήριξη για επίδομα στέγασης, μία στήριξη για τα παιδιά, το market pass, το επίδομα θέρμανσης που αυξήθηκε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια». Παράλληλα, επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί στη χώρα μας ήταν και παραμένουν χαμηλοί, κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, όλοι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 12,5% σε σχέση με το 2019 . «Επιθυμία και στόχος όλων μας είναι να αυξηθούν οι μισθοί. Η μεγάλη πρόκληση, το μεγάλο στοίχημα της νέας τετραετίας, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι αποδοχές όλων να συγκλίνουν ακόμα περισσότερο με τις αποδοχές του μέσου ευρωπαϊκού όρου στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο στόχος, η επιδίωξη, το σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη είναι στο τέλος της επόμενης τετραετίας να συγκλίνουμε ακόμα περισσότερο με τον μέσο όρο των μισθών στην Ευρώπη», τόνισε.

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου είπε πως η τραγωδία των Τεμπών δημιούργησε θυμό, αγανάκτηση, οργή και εν τέλει ένα φοβερό ταρακούνημα στη σκέψη πάρα πολλών συμπολιτών μας. «Είναι στο δικό μας χέρι, με ειλικρίνεια, με την επιμονή στη λογική καμία συγκάλυψη στη συγκεκριμένη τραγωδία, με σχέδιο για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, για την ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων συνολικά, αλλά με μία συνέπεια και ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, είναι στο χέρι μας να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη αυτών των πολιτών», ανέφερε.

Για την παρουσία του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι οποιοσδήποτε έχει να εισφέρει στον δημόσιο διάλογο, οποιοσδήποτε χειρίστηκε ζητήματα και υποθέσεις που αφορούν στο δυστύχημα των Τεμπών, οφείλει να απαντήσει σε ερωτήσεις, να καταθέσει την άποψή του με διαφάνεια, να δώσει πλήρη λογοδοσία στον ελληνικό λαό. Εμείς δεν κρυφτήκαμε στιγμή πίσω από το δάκτυλό μας. Η αλήθεια είναι αυτή που θα απαντήσει και στα ψέματα και στις συκοφαντίες και στις υπερβολές. Είναι αυτό που απαιτεί η κοινωνία, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στους ανθρώπους που έφυγαν».

Για την αποχώρηση του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να περιβάλουμε με εμπιστοσύνη τη δουλειά που κάνουν οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τις επιτυχίες και τις καλές στιγμές που έχουν, με τις κινήσεις που χρήζουν διόρθωσης, με τις αστοχίες που πρέπει να επισημαίνουμε. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην αστυνομία είναι απαραίτητα προϋπόθεση για την εύνομη λειτουργία της συντεταγμένης πολιτείας και οφείλουμε όλοι να περιφρουρούμε».