Γιάννης Οικονόμου: «Η κίνηση του κ. Κασσελάκη είναι πολιτικά εξωφρενική γιατί απονομιμοποιεί μια νωπή λαϊκή εντολή»

Γιάννης Οικονόμου: «Η κίνηση του κ. Κασσελάκη είναι πολιτικά εξωφρενική γιατί απονομιμοποιεί μια νωπή λαϊκή εντολή»

«Σηματοδοτεί κλιμάκωση, με βάση ένα επιχείρημα έωλο και κίβδηλο για συγκάλυψη μια τεράστιας τραγωδίας»

Πολιτικά εξωφρενική χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές και υποστήριξε ότι η στρατηγική της αντιπολίτευσης στοχεύει στην εργαλειοποίηση της τραγωδίας και την πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας.

Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Η κίνηση του κ. Κασσελάκη είναι πολιτικά εξωφρενική, όχι μόνο γιατί απονομιμοποιεί μια νωπή λαϊκή εντολή, του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και γιατί θέτει ένα ζήτημα που αμφισβητεί ευθέως το μεγαλύτερο κεκτημένο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Κανείς δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει».

Εν συνεχεία είπε: «Πρόκειται για μια κίνηση, που σηματοδοτεί κλιμάκωση, με βάση ένα επιχείρημα έωλο και κίβδηλο για συγκάλυψη μια τεράστιας τραγωδίας. Με βάση αυτό το επιχείρημα, ξεδιπλώνεται μια στρατηγική από την αντιπολίτευση -είμαι ξεκάθαρος και βγάζω από την εξίσωση τους συγγενείς, στους οποίους οφείλουμε σεβασμό και να χαμηλώνουμε τα μάτια- με δύο στόχους: την εργαλειοποίηση της τραγωδίας και την πρόκληση μιας πολιτικής ανωμαλίας.

Είχαμε ένα πρωτοσέλιδο, τουλάχιστον αμφισβητούμενης αξιοπιστίας, που επαναλαμβάνει γνωστά περιστατικά.

Το μείζον είναι ότι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι πολίτες δεν είναι δικαστές. Οι δικαστές δεν είναι πολιτικοί. Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή το ιερό καθήκον να διασφαλίσει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της με τον σωστότερο τρόπο.

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, έφτασε η ώρα της δικαστικής αποτίμησης μιας υπόθεσης, ήταν εντελώς διαφορετική από την πολιτική. Η Δικαιοσύνη ανεμπόδιστα κάνει τη δουλειά της σε πολλά επίπεδα», είπε ο κ. Οικονόμου.