Θάνος Πλεύρης: «Μου έδιναν 20% πιθανότητες για να ζήσω»

Θάνος Πλεύρης: «Μου έδιναν 20% πιθανότητες για να ζήσω»

Τι ειπε για τις σχέσεις του με τον πατέρα του

Η Ελεονώρα Μελέτη συνάντησε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του και το πρόβλημα υγείας που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο και τις εικόνες του Βασίλη Μπισμπίκη και της Πάολα με τσιγάρο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

«Στα μαγαζιά που κάπνιζαν ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Πάολα έγιναν οι διαδικασίες. Κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργηθεί και μία κουλτούρα. Αρχίζω να φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να κλείνω τραπέζι στα νυχτερινά κέντρα εάν λέω ποιος είμαι. Όσο πιο αργά είναι η νύχτα είναι και πιο δύσκολη η συμμόρφωση».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του και σχολίασε τον ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Ο πατέρας μου έχει μία ιδεολογία που δεν έχει κρύψει ποτέ. Η πράξη που έκανε έγινε παρουσία μίας γυναίκας που ο γιος της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί. Οι σχέσεις μας σε διαπροσωπικό επίπεδο με τον πατέρα μου μπορούν να επηρεαστούν από τις πολιτικές σχέσεις; Προσπαθώ όχι».

«Τον πατέρα μου τον αγαπώ και τον εκτιμώ. Υπάρχει πεδίο να με κρίνει κάποιος, δεν χρειάζεται να με κρίνει λόγω του πατέρα μου. Ο τρόπος που τον υπερασπίστηκα στη δίκη για το βιβλίο του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος προσέβαλε τα άτομα που έχουν διωχθεί από τον ναζισμό», δήλωσε.

«Είχα πει ότι πρέπει η φύλαξη των συνόρων να γίνεται με τρόπο που ενδεχομένως να αποδεχόμαστε να υπάρχουν και νεκροί. Ήταν προδήλως αντίθετα σε έννοιες ανθρωπισμού, που δεν με χαρακτηρίζει», πρόσθεσε.

Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως του αρέσει η σάτιρα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του.

«Από την περιπέτεια υγείας που είχα περάσει μου είχε μείνει η εικόνα ότι μπορεί να πέθαινα και τα παιδιά μου να μην θυμούνται πατέρα. Πρέπει να βρεθεί χρόνος για την οικογένεια και τα παιδιά, δεν υπάρχει δικαιολογία. Με την περιπέτεια της υγείας μου είχα 80% πιθανότητες να πεθάνω και 20% για να ζήσω. Η περιπέτεια της υγείας μου με άλλαξε και σε θέματα αντίληψής και ιδεολογίας», δήλωσε.

Με την σύζυγό του είναι μαζί 19 χρόνια, ενώ δήλωσε πως όταν συγκρούονται μεταξύ τους το δίκιο το έχει πάντα η σύζυγός του.

«Είμαι τρυφερός. Η γυναίκα μου επειδή βάζει τάξη στα παιδιά, εγώ μπορώ να είμαι τρυφερός μαζί τους, ελπίζω και με την σύζυγο μου. Με τη γυναίκα μου ήμασταν πάντα σε ένα κοινό περιβάλλον. Η σχέση το πρώτο εξάμηνο ήταν ταραχώδης. Είμαι ακόμα ερωτευμένος», είπε.

Ο υπουργός Υγείας έχει κρατήσει τις φιλίες του από τα φοιτητικά του χρόνια. Μόνος του βγαίνει για πολιτικούς λόγους, ωστόσο προτιμούσε ανέκαθεν τη συντροφιά στις εξόδους του.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν ανέφερε το ερωτικό του παρελθόν στη σύζυγό του. «Δεν μιλήσαμε για άλλες κοπέλες, στα… 20 χρόνια παραγράφεται και ο φόνος. Είμαστε κοντά στα όρια της παραγραφής», σχολίασε χιουμοριστικά.