Δημοσκόπηση Alpha: Ποια είναι η απόσταση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι προτιμούν τα άλλα κόμματα

Δημοσκόπηση Alpha: Ποια είναι η απόσταση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι προτιμούν τα άλλα κόμματα

Ποιος υπερτερεί μεταξύ των Μητσοτάκη και Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Σταθερά μπροστά παραμένει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση των ψηφοφόρων, ενόψει των επικείμενων εκλογών που θα γίνουν την άνοιξη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το κυβερνών κόμμα βρίσκετατι 7% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,1%. Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το 9,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ΚΚΕ το 5,9%. Η Ελληνική Λύση παίρνει ποσοστό 3,7%, το ΜεΡΑ25 το 2,7%, οι Έλληνες (το κόμμα του Κασιδιάρη) 2,5%, η Εθνική Δημιουργία 1,2%, άλλο κόμμα 4,6%, αναποφάσιστοι 12,4%, λευκό 1,5%, αποχή 6,7%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, ο κόσμος που ρωτήθηκε προτιμάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 36%, ενώ δεύτερος είναι ο... κανένας με 23% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 3% και ο Γιάνης Βαρουφάκης 2%.

Όσον αφορά αν ο κόσμος προτιμάει κυβέρνησης αυτοδυναμίας ή συνεεργασίας, το 47% επιλέγει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 44% θέλει αυτοδύναμη. Δεν ξέρω/δεν απαντώ προτίμησε το 9%.