Τσαπανίδου: «Η ΝΔ χρωστά 400 εκατ. στις τράπεζες και επιτρέπει στα funds να βγάζουν στο σφυρί σπίτια»

Τσαπανίδου: «Η ΝΔ χρωστά 400 εκατ. στις τράπεζες και επιτρέπει στα funds να βγάζουν στο σφυρί σπίτια»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο πτωχευτικός κώδικας που έφερε «άνοιξε τον δρόμο για ασύδοτους πλειστηριασμούς»

«Είναι αλήθεια μεγάλη ειρωνεία, ένα κόμμα που χρωστάει 400 εκατ. στις τράπεζες -και κανείς δεν λέει κουβέντα- να επιτρέπει στα funds να πλειστηριάζουν σπίτια για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ”Τα Νέα”.

«Είναι δηλαδή στρατηγικοί κακοπληρωτές όσοι πήραν ένα δάνειο και η δόση ανέβηκε στο Θεό και δε μπορούν να πληρώσουν και όχι ο κ. Μητσοτάκης που πήρε το χρέος της ΝΔ στα 200 εκατ. και σε επτά χρόνια το διπλασίασε;», σχολιάζει. Η κυρία Τσαπανίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο πτωχευτικός κώδικας που έφερε «άνοιξε τον δρόμο για ασύδοτους πλειστηριασμούς εκ μέρους των funds», υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε τον πτωχευτικό και αυτός σήμερα θέλει να ρίξει την ευθύνη στους δικαστές και στην προηγούμενη κυβέρνηση». Όμως, προσθέτει, «τη χώρα δε την κυβερνάει πια ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ούτε οι δικαστές του Αρείου Πάγου».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν σε αναμμένα κάρβουνα και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους Πάτσηδες της κυβέρνησης», ενώ καλεί τον πρωθυπουργό «να αναστείλει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όλους τους πλειστηριασμούς και να αφήσει τα ψεύδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων η κυρία Τσαπανίδου αναφέρει ότι «η εξουσία του κ. Μητσοτάκη είναι βουτηγμένη μέσα στο σκάνδαλο» και πως «ένα παράκεντρο μέσα στην ΕΥΠ, στην οποία πολιτικά υπεύθυνος ήταν ο κ. Μητσοτάκης, παρακολουθούσε τη μισή Ελλάδα». Σημειώνει ότι «σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ αν αποκαλυπτόταν ένα σκάνδαλο υποκλοπών με επίκεντρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτός δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες».

Αναφερθείσα μεταξύ άλλων στο σύνθημα ”Δικαιοσύνη Παντού” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει πως «όταν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη σε επίπεδο ελεγκτικών μηχανισμών για τη διαφανή λειτουργία υπηρεσιών του σκληρού πυρήνα του κράτους, όπως η ΕΥΠ, η νοοτροπία αυτή βρίσκεται σε κάθε πολιτική απόφαση». «Το είδαμε», αναφέρει, «στην περίπτωση των καλλιτεχνών που μέσα σε μία νύχτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέγραψε τους κόπους τους μιας ζωής, τους εμπαίζει και τους υποτιμά».