Στην Αλεξανδρούπολη ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών: Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών του 2021

Στην Αλεξανδρούπολη ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών: Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών του 2021

Ο κ. Σταυριανουδάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ορθή και συνετή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων

Στον Έβρο βρέθηκε χθες Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεων στην περιοχή, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα που εξελίσσονται με χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Σταυριανουδάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα τον Ιανουάριο 2021 στις Δ.Ε. Τραϊανούπολης και Φερών.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλου, κατά την οποία ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Σταυριανουδάκη για την εξέλιξη της πορείας των έργων στα σημεία που επλήγησαν και που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, μέσω των έκτακτων χρηματοδοτήσεων που έλαβε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για έργα που αφορούν μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των καταστροφών στα Λουτρά, στο ρήγμα Αρδανίου και την αποκατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στην Ιτέα ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για ένα ακόμη μεγάλο έργο αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου στην Αλεξανδρούπολη καθώς και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της υδραυλικής μελέτης Απαλού.

Με τη σειρά του ο κ. Σταυριανουδάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ορθή και συνετή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είστε από τους λίγους Δήμους που και “διαβασμένοι” είστε, δηλαδή υπάρχει ωρίμανση και υλοποίηση έργων, αλλά και εκμεταλλεύεστε τις εκπτώσεις εξοικονομώντας πόρους για διάφορα έργα».

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Μπόγδη, τον αντιδήμαρχο Φερών Δημήτριο Κολγιώνη και μηχανικούς, επισκέφτηκαν τα συγκεκριμένα σημεία όπου και έκαναν αυτοψία λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόοδο των έργων.