Οικονόμου για σεισμό στην Τουρκία: Η Ελλάδα έτρεξε να βοηθήσει – Ο λαός βλέπει ότι δεν είμαστε ο εχθρός

Οικονόμου για σεισμό στην Τουρκία: Η Ελλάδα έτρεξε να βοηθήσει – Ο λαός βλέπει ότι δεν είμαστε ο εχθρός

«Εμείς πάντα λέμε ότι με τον τουρκικό λαό δεν είχαμε ποτέ να χωρίσουμε τίποτα»

Δεν υπήρχε περίπτωση η Ελλάδα να μείνει αδρανής μπροστά σε αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ήμασταν από τους πρώτους που σπεύσαμε να βοηθήσουμε, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κάνουν σπουδαία δουλειά, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και επισήμανε:

«Εμείς πάντα λέμε ότι με τον τουρκικό λαό δεν είχαμε ποτέ να χωρίσουμε τίποτα. Λέγαμε ότι η επιθετική ρητορική δεν βοηθά σε τίποτα, συνεπώς με δεδομένο ότι είμαστε δίπλα, η Ελλάδα έτρεξε από τους πρώτους να βοηθήσει. Οι περιττές εντάσεις δεν χρειάζονται», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ελπίδα να ανοίξει ένα παράθυρο μείωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία.

«Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός. Αυτό μπορεί να το δει ο τουρκικός λαός» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους Έλληνες που αγνοούνται τόνισε πως μέσα στο χάος που επικρατεί στην Τουρκία, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν.

«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα είναι εκεί» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση εάν θα επηρεάσει τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα το ενδεχόμενο μετάθεσης του χρόνου εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τον πρωθυπουργό και δεν ετεροπροσδιορίζονται από γεγονότα σε άλλα κράτη.